Geomap – Paisatgisme i Estudis Mediambientals

Geomap centra la seua activitat en el paisatgisme i els estudis mediambientals.

Adequació paisatgística d’una rocalla

En aquest jardí de Xàbia, teníem un racó on calia realitzar una regeneració de les plantes existents. Hi havia tres Aloe arborescens, malalts, més coneguts com a “polps” per la seua morfologia, a més de Cortaderia selloana, conegut com “plumero” i altres espècies, com, per exemple, Pittusporum. La majoria d’elles eren plantes no autòctones.

Així estava aquesta part del jardí [click per ampliar]:

2014-11-07 09.18.40

El primer pas va ser eliminar les plantes malaltes existents i preparar el terreny per a la posterior plantació. En aquest moment vam extraure moltes pedres que posteriorment aprofitaríem. Vam deixar el Pittusporum, i el “plumero”, entre d’altres.

2014-11-07 12.26.04

En la part divisòria de les parcel·les, ja que quedava un forat al haver llevat els polps, s’ha optat per continuar amb la bardissa de ganduls existent (Myoporum acuminatum).

Pel centre de la rocalla, vam escollir un arbre anomenat Bauhinia. Aquest arbre tindrà una triple funció: en primer lloc, es tracta d’un arbre molt bonic, amb una floració curta però espectacular. En segon lloc, farà de pantalla vegetal amb els veïns i així s’evitarà la visió directa cap a la piscina. Per últim, però no menys important, tindrà una funció de substrat arbori i millorarà les condicions de les plantes elegides com a sotabosc.

En primer terme, s’han seleccionat diversos romers (Rosmarinus officinalis), timó (Thymus vulgaris) i lavanda o espígol (Lavandula angustifolia). També s’han plantat un parell de baladres (Nerium oleander), que donaran un toc de color.

Finalment, amb les pedres extretes de la preparació de la terra, s’ha construït una xicoteta separació entre la grama i la rocalla.

Amb un pressupost destinat molt ajustat (uns 40 euros ens han costat les plantes, la ma d’obra està inclosa en el manteniment general del jardí) s’ha aconseguit adequar d’una manera modesta aquest racó del jardí. En uns pocs mesos, amb el creixement de la plantació, veurem un espai verd bastant agradable [click per ampliar].

2014-11-21 13.23.32

L’objectiu final s’ha complit: anar substituint progressivament les especies invasores i al·lòctones per aquelles autòctones. En una segona fase, es procedirà a substituir la resta de plantes exòtiques. Si el pressupost ho permet, també introduirem certa pendent i un grapat més de pedres de majors dimensions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 27 Novembre, 2014 by in Jardineria, Paisatgisme.
%d bloggers like this: