Geomap – Paisatgisme i Estudis Mediambientals

Geomap centra la seua activitat en el paisatgisme i els estudis mediambientals.

Què son els Estudis d’Impacte Ambiental (EIA)?

L’Estudi d’Impacte Ambiental és un document elaborat pel promotor del projecte que conté la informació necessària per avaluar els possibles efectes significatius del projecte sobre el medi ambient i permet adoptar les decisions adequades per prevenir i minimitzar aquests efectes.

Però, quins projectes necessiten de la redacció d’un Estudi d’Impacte Ambiental? La Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental [BOE núm. 296, d’muntanyaGran 04111 de desembre de 2013] ens indica quins projectes necessiten EIA. Cal mirar els seus annexos (Annex 1: Avaluació d’Impacte Ambiental Ordinària i Annex 2: Avaluació d’Impacte Ambiental Simplificada). El procediment serà ordinari o simplificat en funció de les característiques del projecte, la ubicació geogràfica del mateix i les característiques del potencial impacte.

Annex 1: Projectes referents a ramaderia, indústria extractiva, indústria energètica, indústria siderúrgica i del mineral, indústria química, petroquímica,  tèxtil i paperera, projectes d’infraestructures, projectes d’enginyeria hidràulica i gestió de l’aigua, projectes de tractament i gestió de residus i, finalment com a calaix de sastre, altres projectes.

Annex 2: Projectes referents a agricultura, silvicultura, aqüicultura i ramaderia, indústries de productes alimentaris, perforacions, dragatges i altres instal·lacions mineres i industrials, indústria energètica, indústria siderúrgica i del mineral, indústria química, petroquímica,  tèxtil i paperera, projectes d’infraestructures, projectes d’enginyeria hidràulica i gestió de l’aigua, projectes de tractament i gestió de residus i, com a calaix de sastre, altres projectes. Finalment, s’afegeix un grup de projectes que es desenvolupen en espais naturals protegits, Xarxa Natura 2000 i àrees protegides per instruments internacionals, segons la regulació de la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat.

Contingut de l’EIA:

a) Objecte i descripció del projecte i les seves accions, en les fases d’execució, explotació i desmantellament.
b) Examen d’alternatives del projecte que resulten ambientalment més adequades, de conformitat amb el que disposa l’article 1, que siguen tècnicament viables i justificació de la solució adoptada.
c) Inventari ambiental i descripció dels processos i les interaccions ecològiques o ambientals clau.
d) Identificació i valoració d’impactes, tant en la solució proposada com en les seves alternatives.
e) Si s’escau, avaluació de les repercussions del projecte en la Xarxa Natura 2000, de conformitat amb el que estableix l’article 35.
f) Establiment de mesures preventives, correctores i compensatòries per reduir, eliminar o compensar els efectes ambientals significatius.
g) Programa de vigilància i seguiment ambiental.
h) Document de síntesi.

A Geomap – Paisatgisme i Estudis Mediambientals et podem assessorar, redactar i/o tramitar l’Estudi d’Impacte Ambiental per a aconseguir l’autorització del teu projecte.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 30 Juny, 2015 by in EIA, Geomap.
%d bloggers like this: