Geomap – Paisatgisme i Estudis Mediambientals

Geomap centra la seua activitat en el paisatgisme i els estudis mediambientals.

Estudi d’Impacte Ambiental d’un projecte d’implantació d’un aparcament a Campos (Mallorca

Recentment hem finalitzat un Estudi d’Impacte Ambiental d’un projecte d’implantació d’un aparcament al Terme Municipal de Campos (Mallorca).

Durant l’època de l’estiu les platges d’Es Trenc i Ses Covetes estan molt freqüentades, per la qual cosa ha una gran demanda d’aparcaments a la zona. Aquesta demanda no està prou coberta pels pàrquings existents, estant aquests més, en una zona d’alt valor ecològic i amb unes instal·lacions i accessos poc adequats.

311Ambit-Porn-EsTrenc-Salobrar_p

PORN Es Trenc-Salobrar de Campos

En concret, la documentació ambiental que cal presentar per iniciar l’avaluació d’impacte ambiental simplificada haurà de compondre del contingut mínim que estableix l’article 45 de la Llei 21/2013. Aquest contingut del Document Ambiental esmentat en aquest article és el que es mostra a continuació:

a) La motivació de l’aplicació del procediment d’avaluació d’impacte ambiental simplificada.
b) La definició, característiques i ubicació del projecte.
c) Una exposició de les principals alternatives estudiades i una justificació de les principals raons de la solució adoptada, tenint en compte els efectes ambientals.
d) Una avaluació dels efectes previsibles directes o indirectes, acumulatius i sinèrgics del projecte sobre la població, la salut humana, la flora, la fauna, la biodiversitat, el sòl, l’aire, l’aigua, els factors climàtics, el canvi climàtic , el paisatge, els béns materials, inclòs el patrimoni cultural, i la interacció entre tots els factors esmentats, durant les fases d’execució, explotació i, si escau durant la demolició o abandó del projecte.
Quan el projecte pugui afectar directa o indirectament als espais Xarxa Natura 2000 s’inclourà un apartat específic per a l’avaluació de les seves repercussions en el lloc, tenint en compte els objectius de conservació de l’espai.
e) Les mesures que permetin prevenir, reduir i compensar i, en la mesura del possible, corregir, qualsevol efecte negatiu rellevant en el medi ambient de l’execució del projecte.
f) La forma de realitzar el seguiment que garanteixi el compliment de les indicacions i mesures protectores i correctores contingudes en el document ambiental.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 13 Abril, 2016 by in EIA, Geomap, Medi Ambient.
%d bloggers like this: