Geomap – Paisatgisme i Estudis Mediambientals

Geomap centra la seua activitat en el paisatgisme i els estudis mediambientals.

Algunes dades al voltant de la participació ciutadana en el municipi de Pedreguer

En el municipi de Pedreguer, ha sigut notícia en els últims dies, a banda de la històrica nevada és clar, la Consulta Ciutadana sobre els actes taurins del bou embolat i encaixonat.

No vaig a parlar ací del resultat de la consulta, sinó sobre la participació ciutadana en general en el municipi a través de les dades. A la consulta taurina van votar un total de 2571 persones (el que representa un 40,01% del total del cens, 6425 persones amb dret a vot).

D’altra banda, en el Programa Municipal de Pressupostos Participatius, en la seua última edició del 2016, 521 veïns i veïnes (majors de 16 anys) van participar en el procés sobre un total de 6333 persones amb dret de votació (representant un poc més de 8%). En esta edició es decidia la priorització d’inversions valorades en uns 250.000 €.

D’altra banda, em ve a la memòria la manifestació per la construcció d’un nou centre de Salut a Pedreguer, ja que l’actual es troba en condicions vergonyoses. Van assistir unes 400 persones, segons algun mitjà de comunicació. És a dir, poc més del 5% dels 7.431 habitants que té Pedreguer a 1 de gener de 2016, segons l’INE. La sanitat pública és, o hauria de ser, un dels aspectes on es concentren més esforços.

centresalut

Plataforma ciutadana per un nou centre de salut a Pedreguer.

En les reunions, assemblees, tallers, etc. duts a terme per a la revisió del planejament urbanístic (actualment denominat Pla General Estructural) on debatre el futur model territorial del municipi han participat una mitja de 15-20 persones. En este procés es definiran els usos del sòl en el municipi en les pròximes dècades. El percentatge de persones participants és molt baix, no és necessari calcular-lo.

pge_retall

Detall del plànol de qualificació del sòl del Pla General Estructural de Pedreguer.

En una ràpida consulta a l’arxiu històric electoral, per exemple, en les últimes Eleccions Europees celebrades (any 2014), van participar a Pedreguer un total de 2.569 persones, el que representa un 51,3% del cens electoral (el cens, en este cas, era de 5.004 persones). Per suposat, les eleccions locals, autonòmiques o estatals, registren una participació superior a les europees, al voltant del 70-80% del cens.

Evidentment, cada persona és totalment lliure de participar en els assumptes que crega interessants. La importància de les coses és relativa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 20 gener, 2017 by in Participació ciutadana, Pedreguer, Urbanisme.
%d bloggers like this: