Geomap – Paisatgisme i Estudis Mediambientals

Geomap centra la seua activitat en el paisatgisme i els estudis mediambientals.

Les estacions meteorològiques online a Pedreguer

Quan tenim davant nosaltres algún episodi de pluges importants, a molts ens agrada saber quants litres per metre quadrat han caigut en el nostre poble. Anem a fer un breu repàs de les possibilitats d’obtenir informació que tenim a Pedreguer.

En primer lloc, el web de l’Oratge a Pedreguer, una referència local i comarcal en l’àmbit meteorològic. Es troba operativa des del setembre de l’any 2004, pel qual comença a tindre unes sèries de dades meteorològiques destacables. Aquesta estació es localitza al costat del parc del Patronat. Disposa d’una enorme quantitat de bases de dades, gràfiques, mapes, informes, enllaços, etc. Una joia pels aficionats a la meteo.

En segon lloc, el web de la Farmàcia Infantes també publica en línia les dades actualitzades de l’estat de l’oratge. Publica resum mensuals i anuals de les principals variables climàtiques. Aquesta estació es localitza al camí del Mig, a l’oest del nucli urbà.

A continuació, tenim l’estació meteorològica de l’empresa de les aigües de Xàbia, Amjasa, ubicada a la partida de l’Ocaive, ben a prop del paratge de la cova de les Miqueles. Les dades que aporta són completes, el problema és que a sovint es troba desactualitzada.

Per últim, l’estació més recent pel que fa a funcionament, és la de l’Ajuntament-Centre Social, gestionada per Inforatge. Va començar a funcionar a l’abril del 2017.

Per a completar el seguiment, s’ha d’estar pendent del radar del pluja (AEMet o Rain Alarm).

L’Associació Valenciana d’Aficionats a la Meteorologia (AVAMET) disposa de dades actualitzades d’estacions meteorològiques repartides per tot el territori valencià.

logolletra

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 19 Novembre, 2018 by in Hidrologia, Inundacions, Marina Alta, Medi Ambient, Meteorologia, Pedreguer.
%d bloggers like this: