Geomap Medi Ambient i Paisatge

Geomap centra la seua activitat en la gestió ambiental i paisatgística de diferents tipus de plans i projectes

Curs «Anàlisi geogràfica del risc natural: percebre, planificar i gestionar la incertesa»

Aquest curs ha tingut per objectiu conceptualitzar, des de la disciplina geogràfica, la dimensió física, social i territorial del risc natural. Per a això, s’oferien eines de diagnòstic i anàlisi de la vulnerabilitat socioeconòmica i ambiental d’un territori. La construcció social i la percepció de risc natural, així com les mesures d’adaptació i les polítiques de gestió, també han sigut analitzades.

curs_miriada

Font: Curs «Anàlisi geogràfica del risc natural: percebre, planificar i gestionar la incertesa»

Els riscos naturals, en freqüència i intensitat, alteren la matriu territorial i condicionen el desenvolupament conjunt de la societat. L’augment i la concentració de població en àrees amb major risc està incrementant tant l’exposició com la magnitud del seu impacte pel que fa a costos personals i econòmics es refereix. Afrontar la diversitat de factors que intervenen en la reducció de el risc requereix, cada vegada més, d’enfocaments transversals i holístics capaços de bregar amb la incertesa. Aquest curs té per objectiu conceptualitzar, des de la disciplina geogràfica, la dimensió física, social i territorial de el risc i oferir eines de diagnòstic i anàlisi de risc i de la vulnerabilitat territorial. Per a això, es farà especial esment a la construcció social i la percepció de risc, així com s’identificaran aquelles mesures de mitigació i adaptació a l’impacte generat mitjançant l’anàlisi de polítiques de gestió de el risc.

Aquest curs ha estat coordinat per Sandra Ricart i Maria Hernández, qui al seu torn formen part de l’equip de professors que participen en el curs. Tots ells són membres de l’Institut Interuniversitari de Geografia i de el Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d’Alacant i imparteixen docència en el Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals que coordinen les dues institucions.

Logo organismo IIG

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 28 Novembre, 2019 by in Formació, Geomap, Hidrologia, Incendis forestals, Inundacions, Medi Ambient, Meteorologia, Territori, Urbanisme.
%d bloggers like this: