Geomap Medi Ambient i Paisatge

Geomap centra la seua activitat en la gestió ambiental i paisatgística de diferents tipus de plans i projectes

Què és l’Avaluació Ambiental Estratègica?

L’Avaluació Ambiental Estratègica (AAE) és l’instrument de prevenció que estableix la Directiva 2001/42/CE de Parlament Europeu i de Consell, de 27 de juny, per a la integració dels aspectes ambientals en la presa de decisions de plans i programes públics. L’esmentada Directiva es va incorporar a el dret intern mitjançant la derogada Llei 9/2006, de 28 d’abril, sobre avaluació dels efectes de determinats plans i programes en el medi ambient, substituïda per la vigent Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’Avaluació Ambiental (modificada així mateix per la Llei 9/2018).DSC_0096

Per la seva banda, la Llei 5/2014, de 25 de juliol, d’ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana, en el títol III de el Llibre I regula el procediment d’aprovació de tots els plans que requereixen una avaluació ambiental i territorial estratègica. Aquesta llei va ser modificada per la Llei 1/2019, de 5 de febrer.

L’òrgan ambiental i territorial determinarà si l’avaluació ambiental i territorial d’un pla o d’un programa ha de ser de caràcter simplificada o ordinària, en funció del grau de significació dels efectes ambientals i territorials dels mateixos.

Quan l’òrgan promotor considere que resulta d’aplicació el procediment simplificat d’avaluació ambiental i territorial estratègica es tindrà en consideració l’article 51 de la Llei 5/2014, d’ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, que determina la informació que ha de contenir el Document inicial Estratègic (DIE) així com l’article 46.3 d’aquesta llei.

ESQUEMA procedimiento Simplificado Ley 1-19

Procediment simplificat d’elaboració i aprovació de plans. Font: GVA

Quan l’òrgan promotor considere que resulta d’aplicació el procediment ordinari d’avaluació ambiental i territorial estratègica es tindrà en consideració l’annex VII de la Llei 5/2014, d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, determina la informació que ha de contenir l’Estudi Ambiental i Territorial Estratègic (EATE) que preveu l’article 52 de l’esmentada llei.

ESQUEMA Procedimiento Ordinario Ley 1-19

Procediment ordinari d’elaboració i aprovació de plans. Font: GVA

Geomap – Paisatgisme i Estudis Mediambientals compta amb una ampla experiència en aquest tipus de treballs, per tant, el podem assessorar, redactar i/o tramitar l’Avaluació Ambiental Estratègica per a aconseguir l’autorització del seu pla o programa.

logolletra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 15 Abril, 2020 by in Avaluació Ambiental Estratègica, Geomap, Medi Ambient, Territori, Urbanisme.
%d bloggers like this: